Bæredygtighed

Vi arbejder med bæredygtige løsninger

Bæredygtighed i fokus

For DinnerdeLuxe skal bæredygtighed ikke kun være et ’modeord’, men derimod et ’mindset’. Vi ønsker at gøre vores til at bidrage til en mere bæredygtig verden, og vi udvikler og præsenterer løbende nye bæredygtige tiltag. I vores ønske om at blive endnu mere bæredygtige har vi formuleret en række indsatsområder, hvor vi særligt sætter ind. Vi finder inspiration og tager udgangspunkt i udvalgte FN verdensmål, så vi sammen kan gøre en forskel.

Image

Ansvarligt indkøb

Vejen mod bæredygtighed begynder først og fremmest med forarbejdet i vores køkkener. Mere konkret har vi et vedvarende fokus på at indkøbe de rette råvarer i den rette mængde. Det er vigtigt, at vi i indkøbsfasen så vidt muligt tænker i sæson. Når vi siger sæson, mener vi den periode, hvor den enkelte råvare er bedst, størst og smager bedst.

Fælles indsats

Vi er inspireret af tanken om, at vores køkkener i fællesskab kan gøre en kæmpe forskel på rigtig mange fronter.
For vores site HF VUC FYN i Odense kunne vores køkkenchef Mikkel vise en udregning på 3.760.000 liter grundvand sparet på en enkelt måned fra en enkelt leverandør. Det er et stort tal, og tænk hvis det kan lykkes hver måned!

Økologi og emballage

Det er vores ønske, at vores brugere generelt skal opleve, at vi naturligvis bruger gode råvarer. Ift. økologi tænker vi det ind i de enkelte produkter, hvor det giver mening.
I vores kantiner anvender vi desuden de bedste engangsemballager på markedet produceret af korn og sukkerrør, som er biologiske og komposterbare.

Madspild

På daglig basis arbejder vi målrettet med madspild, og vi har således fokus på et lavt produktions- og råvarespild samt minimering af overskydende mad, hvor det er muligt. Vi følger altid kravene til fødevaresikkerhed, eksempelvis bliver det friskbagte morgenbrød, som ikke sælges på dagen, genanvendt ansvarligt som delingrediens i rugbrødsboller

En bæredygtig hverdag

Som led i vores mål om at blive mere bæredygtige har vi i 2019 medvirket i et længere indslag på TV2 Østjylland omhandlende madspild. Se videoen og bliv klogere på vores filosofi, og hvordan vores medarbejdere i køkkenerne tænker bæredygtighed og madspild ind i det daglige arbejde.
Image

Madspild

Hos DinnerdeLuxe arbejder vi hver dag for at blive endnu bedre til at reducere madspild

Læs mere om madspild
Image

Frokostordning

Ønsker I også at tage aktivt del i bekæmpning af madspild med en frokostordning fra DinnerdeLuxe?

Læs mere om frokostordning

Vil I høre mere om vores frokostordning ?

Så udfyld kontaktformularen nedenfor, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.
Image